Externe

35 de persoane au murit în India, după ce podeaua unei biserici s-a prăbușit în puțul acestuia 

Cel puțin 35 de persoane au murit în orașul indian Indore (Madhya Pradesh) după ce au căzut în urma prăbușirii după ce podeaua unei biserici s-a prăbușit într-o fântână, au anunțat autoritățile statului.

“În total, 35 de persoane au murit, una este dată dispărută și 14 persoane au fost salvate. Două persoane s-au întors acasă în siguranță după ce au primit tratament medical. Persoanele dispărute sunt căutate în continuare”, a declarat purtătorul de cuvânt al autorității din Indore.

El a precizat că operațiunea de salvare a durat mai bine de 18 ore, la care au participat peste 70 de persoane, inclusiv militari și salvatori.

Potrivit rapoartelor preliminare, cauza prăbușirii a fost supraaglomerarea din templu. Fântânile în trepte sunt comune în India. Scări cu platforme construite în pereții fântânii coboară până la o adâncime de zeci de metri, permițând accesul la apă indiferent de nivelul acesteia. Structura în trepte a fântânii facilitează accesul la apă în timpul secetei și în alte perioade.

Premierul indian Narendra Modi a declarat că este întristat de incident.

“Extrem de întristat de accidentul din Indore. Am vorbit cu ministrul șef Shivraj Chouhan și am primit o actualizare a situației. Guvernul statului conduce eforturile de salvare și de ajutorare. Rugăciunile mele sunt alături de toate victimele și familiile lor”, a scris el pe Twitter.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *