Social

35 mii de copii vor merge în clasa I

Elevii care vor merge în clasa I vor primi în dar, în mod tradiţional, cîte un Abecedar. Prima oră a anului şcolar se va desfăşura cu genericul ”Cultura Republicii Moldova la 22 de ani de independenţă”.

Potrivit datelor Ministerului Educaţiei, procesul de studii va fi organizat în peste 1300 de instituţii de învăţămînt preuniversitar, în care activează în jur de 36 de mii de cadre didactice.

Pînă la data de 20 august curent, conform informaţiei preliminare oferite de administraţiile publice locale, reparaţiile capitale din instituţiile educaţionale din zece raioane au fost efectuate în volum de cca 85-100%, în patru raioane – în volum de 40%, iar în celelalte unităţi administrative – în volum de 60-80%.

Şi în noul an de studii va fi asigurată alimentarea gratuită a elevilor din clase primare şi a celor din familiile socialmente vulnerabile, precum şi a elevilor din clasele V-XII ale instituţiilor preuniversitare din subordinea Ministerului Educaţiei, aflate în partea stîngă a Nistrului şi în municipiul Bender.

Timpul.md via Moldpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *