Actualitate

36 de persoane au încălcat legislația frontalieră pe parcursul a 24 de ore

În urma verificărilor s-a constatat că opt persoane au încălcat regimul zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere, o persoană a prezentat documente falsificate, șase cetăţeni străini au încălcat regimul de şedere pe teritoriul Republicii Moldova, 20 de conducători auto au încălcat regulile de exploatare a vehiculelor, o persoană aflată în conflict cu legea și un mijloc de transport dat la consemn au fost reținute, urmare a informațiilor parvenite de la organele de ocrotire a normelor de drept naționale.

Potrivit Poliției de Frontieră, un cetățean moldovean nu a avut acces de intrare în Federația Rusă.

Conform datelor statistice privind traversarea frontierei de stat, în punctele de trecere, atât pe sensul de intrare, cât şi pe cel de ieşire din ţară, fluxul de persoane a constituit peste 43 mii traversări, iar cel de mijloace de transport a atins o valoare de peste nouă mii traversări.
Din cauza formării podurilor de gheață peste râul Nistru, punctele de trecere de tip debarcader, ”Soroca”, ”Cosăuți” și ”Vasilcău” rămân nefuncționale.

În scopul susținerii participanților la traficul transfrontalier prin oferirea posibilității de a opta pentru un traseu cât mai puțin aglomerat, pe prima pagina a site-ului Poliţiei de Frontieră poate fi vizualizată o nouă aplicație „TRAFIC ONLINE”. Aplicația pune la dispoziție informații privind media timpilor de aşteptare în punctele de trecere a frontierei (rutier) pentru categoriile de mijloace de transport, autoturisme/autocare și camioane.

TIMPUL.MD (V.M)

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *