Social

378 de gospodării au rămas fără gaze naturale. Ceban: Nu toți consumatorii și-au onorat obligativitatea de a achita la timp factura

Consumul total de gaze naturale din luna precedentă a fost de 101,8 milioane m3, ceea ce ar însemna cu 61,3% mai mult decât în luna noiembrie 2022, anunță șeful Moldovagaz, Ion Ceban, transmite Știri.md.

Astfel, nu toți consumatorii și-au onorat obligativitatea de a achita la timp factura și s-au ales fără gaz.

Astfel, potrivit totalurilor, în ultima perioadă de la rețea au fost deconectați 378 de consumatori, datoriile fiind de circa 1,7 milioane de lei. Totodată, față de 193 de consumatori s-a aplicat condiția plății preventive, drept consecință a sistării anterioare a furnizării de gaze naturale pentru neachitarea în termen a contravalorii gazelor naturale consumate.

De asemenea, potrivit lui Ceban, 573.576 de consumatori au primit compensații pentru gazele naturale consumate în decembrie 2022 în valoare de 523,5 milioane lei.

Pentru consumatorii casnici, mai exact 9.848 de familii, despăgubirile au fost de 8,6 milioane lei, în conformitate cu categoria de vulnerabilitate energetică atribuită fiecăruia dintre aceștia.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *