CSI / Rusia

4 pacienți cu o boală mortală au fugit dintr-un spital din Rusia. Cum s-au infectat

Patru din cinci pacienți infectați cu antrax în regiunea Tuva, în sudul Siberiei, au părăsit fără autorizație un spital local unde urmau un tratament, potrivit unui comunicat al Ministerului regional al Sănătății.

“Patru pacienți spitalizați cu antrax au refuzat tratamentul la spitalul de boli infecțioase [din regiune] și au părăsit unitatea medicală fără autorizație. Un pacient continuă să primească tratament [în regim de internare]”, se arată în declarație. Filiala regională a Rospotrebnadzor, autoritatea federală de supraveghere a sănătății publice din Rusia, a fost informată imediat despre această situație.

Potrivit oficialilor din domeniul sănătății publice, toate cele cinci persoane infectate sunt în stare satisfăcătoare; cu toate acestea, conform normelor și reglementărilor sanitare, acestea pot fi externate numai după ce toate manifestările bolii pe piele s-au vindecat. “Transmiterea de la om la om a infecției este destul de rară, dar posibilă, în special dacă ulcerele cutanate ale pacientului nu s-au vindecat complet”, a adăugat Rospotrebnadzor.

La 30 iunie, Biroul Procurorului General al regiunii Tuva a raportat că în satul Bizhiktig-Khaya, districtul Barun-Khemchiksky, un rezident local a fost spitalizat cu antrax după o vizită la o tabără de ciobani unde erau ținute peste 100 de animale nevaccinate. Șase persoane, inclusiv patru copii, locuiesc permanent în tabără. Pe 6 iulie, diagnosticul de antrax a fost confirmat pentru alte patru persoane, toate fiind transportate la spitalul regional.

Antraxul este o boală infecțioasă deosebit de periculoasă care afectează oamenii și mamiferele. Agentul său, sub formă de spori, rămâne viabil în sol timp de ani de zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *