Social

40 de grădiniţe vor fi renovate

Acţiunile fac parte din proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie” lansat de ministerul Educaţiei, şi au drept scop crearea condiţiilor pentru o educaţie timpurie de calitate pentru toţi copiii de vârstă preşcolară din Republica Moldova. Cele 4,4 mln. dolari ce urmează a fi investite în sistemul preşcolar sunt oferite de Organizaţia Internaţională „Parteneriat Global pentru Educaţie”.

Astfel pe parcursul a 20 de luni vor fi reabilitate şi dotate cu cărţi, mobilier, materiale didactice, jucării circa 40 de instituţii educaţionale preşcolare. De asemenea vor fi deschise trei centre comunitare pentru reabilitarea şi integrarea copiilor cu nevoi speciale. Acestea vor fi dotate cu echipament de reabilitare, mobilier, jucării, etc. şi vehicul pentru transportarea copiilor la aceste centre. Vor fi elaborate programe şi ghiduri pentru educaţia incluzivă, organizate trening-uri pentru cadrele didactice şi pentru părinţi.

În cadrul proiectului se prevede îmbunătăţirea calităţii educaţiei prin activităţi de instruirea cadrelor didactice şi manageriale din instituţiile preşcolare, cât şi pe formarea cadrelor universitare care pregătesc specialişti în domeniul educaţiei timpurii. În acest scop, vor fi elaborate, editate şi reeditate materiale didactice în domeniu.

Proiectul „Parteneriat Global pentru Educaţie” este o continuare a Proiectului cunoscut deja „Educaţie Pentru Toţi – Iniţiativa de Acţiune Rapidă”, realizat de ministerul Educaţiei din sursele grant-ului oferit de Fondul Catalitic, în valoare totală de 8,8 mln dolari SUA, grant administrat de Banca Mondială şi implementat de UNICEF. În cadrul proiectului, implementat cu succes în două tranşe, au fost renovate 65 de grădiniţe, create 36 centre comunitare de dezvoltare timpurie, 510 grădiniţe au fost dotate cu mobilier, echipament pentru activităţi, materiale didactice etc.

A.C.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *