Actualitate

40 de tone de mere moldovenești au ajuns în Bangladesh

Merele, două containere a câte 20 de tone din soiurile Jonagold și Golden, au ajuns în stare foarte bună în orașul Chittagong, al doilea ca importanță din Bangladesh, cu o populație de 2,6 milioane de locuitori.

Livrarea a fost trimisă în decembrie 2014 și a ajuns la destinație în cinci săptămâni, după ce a parcurs peste 8,000 de kilometri pe calea maritimă. Merele Jonagold au fost vândute în doar trei zile după sosire și cumpărătorul a solicitat încă 10 încărcături de mere roșii.

Acum producătorul, o întreprindere din Criuleni, pregătește un al treilea container cu mere, iar compania exportatoare, care a organizat transportul, este în căutarea mai multor producători care vor putea contribui la livrare, pentru a putea onora cererea.

Clienții din Bangladesh susțin că ar putea primi 100 de containere (2 de mii de tone) în acest sezon. Suplimentar la volumul livrării, cumpărătorul din Bangladesh dorește să cumpere mere cu diametrul mic, în cutii de 18 kilograme, câte 130-160 de fructe în fiecare.

Menționăm că, Bangladeshul este unul dintre cele mai populate state din Asia de Sud-Est, având o populație de 155 de milioane de locuitori. Deși una dintre cele mai sărace țări din zonă, Bangladeshul a înregistrat progrese economice remarcabile în ultimii ani. Tranzacția a fost facilitată de Proiectul Competitivitatea Agricolă și Dezvoltarea Întreprinderilor (ACED), un program susținut de guvernul american.

sursa: independent.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *