Politică
Trending

43% din moldoveni cred că vinovați pentru războiul din Ucraina e NATO și Zelenski, doar 41% cred că vinovat e Putin. Alexandru Tănase:„Dacă minte nu e – nimic nu e”.

Abia astăzi am apucat sa citesc integral Barometrul socio-politic din aprilie 2022, realizat de IMAS. As vrea să-l felicit pe Petruti Doru pentru aceasta imagine tridimensionala care scoate în evidență atat de bine portretul psihologic al moldoveanului: fudul, perfid și ignorant.

Involutar mi-am amintit, cum vedea firea moldovenilor Dimitrie Cantemir înca în sec. XVIII. Cum s-ar spune…toate-s vechi şi nouă toate.

Despre virtuţi: „… Mărturisesc sincer că, în afară de credinţa ortodoxă şi de ospitalitate, cu greu am putea găsi printre moravurile moldovenilor ce să lăudăm pe bună dreptate.

Despre mândrie: „Îngâmfarea le este mamă şi trufia soră… în general sunt îndrăzneţi şi gata de ceartă, totuşi repede se potolesc şi se împacă cu adversarul… Sunt glumeţi şi veseli, iar inima nu o au prea departe de gură, dar aşa cum uită lesne duşmăniile, tot astfel nu păstrează prea mult prieteniile“

Aici urmează ce cel mai important: Despre învăţătură: „Pe de altă parte, moldovenii nu numai că nu iubesc învăţătura, dar aproape toţi o urăsc. Nici măcar numele ştiinţelor şi artelor nu le sunt cunoscute. Ei cred că învăţaţii nu pot fi cu mintea întreagă în aşa măsură încât, atunci când vor să laude ştiinţa cuiva, spun că a ajuns nebun de prea multă învăţătură…“

Trăim așa cum gândim, așa că… dacă minte nu e – nimic nu e.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Alexandru Tănase

Alexandru Tănase este jurist, fost Ministru al Justiției între 2009-2011 și 2018, care din octombrie 2011 până în mai 2017 a fost președinte al Curții Constituționale a R. Moldova.

comentarii

  1. Iaca maldaveni cum se ajunge la vorbele mele: când ești prost de mic când crești numai te joci. Multă minte vă doresc. Fie ca Învierea Domnului să vă lumineze mințile și să vă arate calea cea bună și dreaptă!

  2. Crudul adevar!Mai uitati-va in oglinda ,,moldovanilor”!Sau ,o vorba romaneasca ,,dupa ce ca esti prost ,mai esti si prost!

  3. Valeleu!!!!da eu credeam…..
    Totusi eu cred ca dl Tanase si-a permis sa ne manipuleze nitel cu scaldatul nostru in aceste cifre deloc uluitoare. 40% – 45% constituie permanent electoratul PCRM+PSRM+SOR marea majoritate fiind vorbitori de rusa(ucraineni, rusi gagauzi, bulgari, mancurti s.a.)….
    Cu multitudinea de posturi TV, radio… in l. rusa si continut cremlinoid . In multe organizatii , persoanele responsabile de relatii cu publicul ttrateaza clientii in limba rusa. Publicitatea stradala in l. rusa – doldora….Lui Petruti nici nu-i trebuia sa iasa din biroul lui caldut ca sa-si aranjeze sondajul lui de doi bani…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *