Social

45 de persoane au primit refuz de intrare în R. Moldova. Polițiștii de frontieră au documentat mai multe persoane suspecte

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că a refuzat să autorizeze intrarea în Republica Moldova pentru 45 de persoane pe parcursul zilei de miercuri, 12 aprilie. În total, fluxul de călători a constituit 47.341 de persoane care au traversat frontiera de stat. Peste 5.000 de cetățeni ucraineni au intrat în R. Moldova, precizează inspectorii de frontieră, potrivit Deschide.md.

„În ultimele 24 de ore, pe sensul de intrare în Republica Moldova, pentru 45 de persoane s-a aplicat refuzul de autorizare a trecerii frontierei de stat. Cu referință la traversarea frontierei de către cetățenii Ucrainei, a fost consemnat un număr total de 9885 de treceri, dintre care 5 075 – pe sensul de intrare în Moldova. Totodată, numărul de 1310 au constituit trecerile minorilor ucraineni”, se arată în comunicatul Poliției de Frontieră.

Inspectorii de frontieră au comunicat că cele mai solicitate puncte de trecere a hotarului sunt cele amplasate la granița cu România – 27.567 de treceri, la PTF Leușeni fiind înregistrate aproape 10.000 de traversări. La granița moldo-ucraineană au fost semnalate 13.694 de treceri și alte 6080 de traversări – la frontiera aeriană. 

Poliția de Frontieră recomandă călătorilor, înainte de a porni la drum să consulte Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717) sau să verifice online situația din punctele de trecere, accesând site-ul border.gov.md/camere-web.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *