Actualitate

5.000 de persoane participă la o manifestație anti-refugiați la Berlin

"Merkel trebuie să plece", "trădătoare a poporului", strigau manifestanții, unii purtând steaguri germane sau banderole criticând politica de imigrație a guvernului, a constatat un jurnalist de la AFP.

"Manifestăm împotriva haosului de azil provocat de Angela Merkel", a declarat europarlamentarul AfD Beatrix von Storch la începutul manifestației, în fața primăriei din Berlin.

Organizatorii manifestației începute la 13.00 (12.00 GMT), cu sloganul "Azilul are limite — Cartonaș roșu pentru Merkel", se așteptau la 5.000 de participanți.

Partidul AfD, creat în 2013 și inițial anti-euro, organizează în mod regulat manifestații anti-refugiați în Germania. El se opune politicii Angelei Merkel de primire a imigranților care fug de războaie și persecuții în timp ce țara s-ar putea aștepta la primirea unui milion de solicitanți de azil în 2015.

În paralel, 800 de contramanifestanți potrivit poliției au încercat să perturbe protestul anti-imigranți cu fluiere și insulte.

Aproximativ 1.100 de polițiști au dispersat un sit-in și au intervenit pentru a opri contramanifestanții să forțeze barajele.

Potrivit poliției, peste 40 de persoane au fost arestate și un polițist a fost ușor rănit intervenind în altercații între cele două tabere.

Cinci contramanifestații au fost organizate sâmbătă la Berlin. Una dintre ele, intitulată "Manifestație pentru un Berlin cosmopolit" și susținută de o gamă largă de partide politice și sindicate, a adunat în spatele Porții Brandenburg aproximativ 600 de persoane, potrivit poliției. Organizatorii se așteptau la mai multe mii de participanți, adaugă France Presse.

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *