Actualitate

5 alimente pe care nu trebuie să le mănânci vara

1. Cartofii dulci. În ultima perioada cartofii dulci au devenit foarte populari în ţară noastră. Trebuie să ştii că aceştia apar toamna, iar viaţă lor la raft este destul de scurtă datorită faptului că au coajă subţire. Dacă îi găseşti în timpul lunilor de vara cu siguranţă sunt importaţi din China şi conţin numeroase substanţe nocive care slăbesc sistemul imunitar şi pot fi cancerigene.

2. Carnea de vită. Burgerii pot să se numere printre favoriţii tăi, însă nu ar trebui să îi consumi foarte des pe timpul verii. Studiile demonstrează că alimentele foarte bogate în proteine, precum carnea de vită, se digera mai greu şi din acest motiv cresc temperatura corpului şi solicită mai multă energie. Acest lucru poate să nu fie benefic pentru organismul tău într-o zi toridă de vara.

3. Ceaiul verde şi cafeaua. Aceste două băuturi care te energizează în fiecare dimineaţă pot fi dăunătoare dacă sunt consumate într-o zi călduroasă. Ceaiul verde şi cafeaua sunt diuretice. Asta înseamnă că ajută la eliminarea toxinelor din organism, însă odată cu acestea elimina şi apă şi sărurile atât de necesare când temperaturile sunt crescute. Pentru a nu riscă să te deshidratezi le poţi înlocui cu sucuri proaspete de fructe.

4. Sparanghelul. Gustul sparanghelului este foarte diferit pe timp de vara. Acesta îşi pierde din aromă şi are o textura uşor diferită. Înlocuieşte-l cu alte verdeţuri de sezon!

5. Fructele de mare. Ştiai că fructele de mare trebuie consumate doar în lunile care conţin litera „R”? Aşadar din mai până în august ar trebui să le eviţi, căci sunt în perioada de depunere a icrelor şi nu au un gust la fel de plăcut.

Încearcă să înlocuieşti toate aceste 5 alimente cu unele de sezon şi nici nu le vei simţi lipsa! 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *