Bună Dimineața

5 cele mai enervante întrebări adresate de rude

Stai tu liniștit și savurezi din răcituri, când din toate direcțiile neamurile încep să te bombardeze cu diferite întrebări.

Când te însori / măriți? Aceasta este veșnica întrebare pentru cei care au depășit vârsta de 18 ani. Dacă la început e mai mult o curiozitate care vine să acopere pauzele incomode, mai târziu întrebarea dată se transformă într-o terorizare continuă. Nimănui nu-i pasă când o să faci tu nuntă, dar se interesează pentru că fie vor să se bage în seamă, fie vor să atragă atenția că odraslele lor au deja casă, masă, copii etc. Inevitabil urmează și o precizare „dar măcar ai pe cineva?” Dacă-i zici că ai, o să-ți recomande să grăbești căsătoria, iar dacă-i zici că nu ai pe nimeni, o să te consoleze „lasă, fiecare e cu norocul lui”. Oamenii preferă să faci nuntă și după să divorțezi, decât să fii băiat sau fată mare.

Cam câți bani faci pe lună – e bunișor salariul?
Pe toate rudele, fără excepție, le interesează câți bani câștigi. Sunt unele care nu te întreabă pentru că fie au simț, fie au rușine, dar asta nu înseamnă că nu vor să afle. De obicei întrebarea asta o adesează cineva pe la sfârșitul cinei, atunci când restul nu mai sunt atenți. Nimeni nu se interesează ce salariu ai, ca să se bucure sincer pentru tine, dar ca să-ți spună că băieții sau fetele lor câștigă mult mai bine. „Ai învățat atâția ani și câștigi atât de puțin”, cam cu această concluzie se închide subiectul.

Când te duci peste hotare?
După ce văd că nu te scalzi în bani, îți adresează anume întrebarea dată. Mulți cred că peste hotare se câștigă bani cu sacul și au impresia că toți ar trebui să plece în străinătate. Pentru ca să-și confirme poziția, ar putea să mai adauge „dacă aș fi fost așa tânăr / tânără ca tine, nici n-aș mai fi stat pe gânduri”.

Când îți cumperi apartament / mașină – că mai toți de vârsta ta merg deja la volan și au cuibul lor?
Problema e că o bună parte din oameni chiar cred că odată ce ți-ai cumpărat automobil și apartament, ești persoană împlinită. Uneori această întrebare este capcană, iar de fapt ei încearcă să vadă câți bani câștigi. De obicei însă, fac comparații ca să-ți demonstreze că unii au reușit mai multe decât tine.

Când faceți primul copil – că deja e timpul? Voi ați crezut că scăpați de întrebări stupide imediat ce faceți nuntă?! Ei bine, nici pe departe. Multe cupluri tinere, pe care le cunosc, sunt bombardate cu aluzii că ar trebui deja să facă un copil. Dacă o perioadă ei fie nu-și doresc acest lucru, fie nu le reușește, obligatoriu o să se găsească cineva care să-i întrebe dacă nu au probleme de sănătate. După ce aduc pe lume primul copil, deja toți se interesează când va fi botezul și cumetria. După asta urmează „când faceți al doilea copil?”. Dacă primii doi au fost băieți, inevitabil vor fi întrebați când fac o fată. Dacă primele două au fost fete, deja știți care-i următoarea întrebare.

Iubiți-vă rudele, dar dacă sunt prea curioase și le place să dea sfaturi, mergeți în vizită mai răruț și mai drăguț!  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *