Sănătate

5 trucuri care te ajută să scapi de kilogramele în plus după iarnă

Dacă ești hotărât să slăbești câteva (sau poate mai multe) kilograme în plus care s-au format peste iarnă, citește recomandările unui medic endocrinolog, pe care aceasta le-a împărtășit pe pagina sa de socializare, și începe să acționezi.

Medicul ne-a reamintit că este important pentru noi toți să ne controlăm greutatea și să încercăm să o menținem stabilă pe tot parcursul vieții. Și, de îndată ce observați cât de mult v-ați îngrășat, acționați.

Iată o schemă simplă, dar ingenioasă, pentru a ține cont de nevoile organismului tău și pentru a-l face mai sănătos, iar talia mai subțire.

  1. Stabiliți un obiectiv clar
    Încrederea în victorie și obiectivul clar definit – reprezintă jumătate din bătălie. O rochie frumoasă de vară cu o mărime mai mică poate fi o motivație minunată – cumpărați-o și încercați-o din când în când.
  2. Determinați cât de mult mâncați
    Dacă începeți să numărați tot ce mâncați într-o aplicație de numărare a caloriilor de pe smartphone, veți fi surprinși de câte porcării intră în farfurie în timpul zilei și veți trage concluzii.
  1. Fiți atenți la dieta dumneavoastră seara
    Următorul pas este să scăpați de obiceiul de a mânca în exces seara. Chiar dacă faceți primii trei pași, acesta va da deja rezultate și vă va energiza dorința de a slăbi în continuare.
  2. Mestecați bine mâncarea
    Medicii recomandă să faceți cel puțin 33 de mișcări de mestecat. Acest mic truc ajută la reducerea cantității de mâncare pe care o consumi și la reducerea conținutului caloric general al dietei tale.
  3. Scapă de “provocatorii alimentari” din farfuria ta
    Știați că există alimente și băuturi care ne fac să mâncăm mai mult? Puneți pe lista neagră dulciurile și băuturile alcoolice. Și dați o șansă fructelor și legumelor zaharoase – le puteți mânca, dar numai în prima jumătate a zilei.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *