Moldova

50 de cetățeni moldoveni din Fâșia Gaza au solicitat o eventuală evacuare din zona de conflict

Vicepremierul Nicu Popescu a avut o convorbire telefonică cu ministrul de externe al Republicii Arabe Egipte, Sameh Hassan Shoukry, cu care a discutat despre situația cetățenilor moldoveni din Fâșia Gaza.

Ministrul Nicu Popescu a subliniat importanța coordonării eforturilor umanitare la nivel internațional pentru a asigura evacuarea în siguranță a civililor, inclusiv a cetățenilor moldoveni, prin punctul de trecere Rafah, de la granița dintre Egipt și Fâșia Gaza.

„Omologul meu m-a asigurat că se poartă negocieri continue cu toți cei implicați, și că atunci când circumstanțele o vor permite, reprezentantul nostru consular se va deplasa la Rafah pentru a ajuta cetățenii moldoveni să fie evacuați din Fâșia Gaza către Cairo, și ulterior spre Republica Moldova. În acest sens, diplomații noștri au furnizat autorităților egiptene lista cetățenilor moldoveni din Fâșie care au solicitat evacuarea. Atunci când coridoarele de evacuare vor fi aprobate, autoritățile egiptene vor permite intrarea cetățenilor noștri. Am fost asigurat că absența vizei nu va constitui o problemă în timpul tranzitului pe teritoriul egiptean.

Echipele noastre diplomatice, în special Ambasada Republicii Moldova în Statul Israel și Ambasada Republicii Moldova în Turcia, și prin cumul în Egipt, au conversații constante cu autoritățile țărilor de acreditare pentru a asista cetățenii care au nevoie de evacuare.” – a menționat Nicu Popescu.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *