Externe

50 de studenți au MURIT în urma unui ATAC la un colegiu

Aproape 50 de studenți și-au pierdut viața în atacul care a început duminică, în jurul orei locale 01:00, la colegiul din zona Gujba, nord-estul țării, a declarat rectorul Molima Idi Mato, de la Colegiul de Agricultură din statul Yobe pentru Associated Press.

Rectorul a adăugat că pentru moment nu poate furniza un bilanț exact al victimelor atacului, în condițiile în care forțele de securitate încă recuperează corpurile acestora.

Armata nigeriană a adunat până în prezent un număr de 42 de cadavre și a transportat 18 studenți răniți la Damaturu Specialist Hospital, a declarat un oficial militar din serviciile de informații.

Ceilalți aproximativ o mie de studenți au părăsit colegiul, situat la aproximativ 40 de kilometri la nord de locul unor atacuri similare asupra unor școli, în zona orașului Damaturu.

Nord-estul Nigeriei se află sub stare de urgență militară, în vederea contracarării unei revolte islamice, la originea căreia se află militanți ai grupării islamiste, Boko Haram, responsabili pentru uciderea a peste 1700 de persoane din 2010, în încercarea de a crea un stat islamic.

AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *