Ultima oră

59 de tineri moldoveni care și-au făcut studiile în străinătate vor primi suport financiar pentru a reveni să lucreze acasă

În urma evaluării formularelor de aplicare, o comisie comună formată din reprezentanți ai OIM și Biroului pentru Relații cu Diaspora a selectat un număr total de 59 de tineri, care, vor beneficia de suport financiar sub forma unor alocații lunare de 3000 lei pentru o perioadă de până la 6 luni. Numărul tinerilor care beneficiază și vor beneficia pe durata implementării programului de asistență informațională privind oportunitățile de angajare pe piața muncii din Moldova, este de 157 tineri.

Reamintim că acest concurs a fost deschis pentru tinerii moldoveni, cu vârsta între 18-35 ani, cu studii superioare în străinătate, care doreau să revină temporar sau permanent în Moldova pentru a se angaja în instituții publice sau private. Au putut aplica tinerii care se aflau peste hotare sau care au revenit recent în țară, dar nu mai devreme de 1 martie 2014.

„Suntem convinși că programe de asemenea natură au un potențial mare de a atrage și canaliza talentele și entuziasmul tinerilor noștri care au făcut studii peste hotare. Țara are nevoie de viziuni noi, și speranța noastră este că acești absolvenți vor contribui la construirea unei Moldove noi – moderne, competitive și juste. Există numeroase programe de burse pentru plecarea peste hotare – dar a venit momentul unor proiecte și politici care ar oferi argumente și soluții pentru revenirea acasă. Le dorim un cald “bine ați revenit” și îi încurajăm să meargă pe calea asocierii în rețele sau asociații“, a spus Ghenadie Crețu, Coordonator programe, OIM.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *