Actualitate

6 mii de moldoveni au primit interdicţie de a intra pe teritoriul Federaţiei Ruse

Preşedintele Congresului diasporelor moldoveneşti în Federaţia Rusă, Alexandr Kalinin, a spus, la o conferinţă de presă la IPN, că în grupul de risc sunt peste 240 de mii de cetăţeni. Potrivit lui Kalinin, oamenii din grupul de risc trăiesc ilegal pe teritoriul Federaţiei Ruse şi nu ies din ţară pentru că le este frică că nu vor mai putea reveni.

Alexandr Kalinin a reiterat în context condiţiile impuse de către Rusia pentru aflarea legală pe teritoriul său. Persoanele care doresc să muncească trebuie să obţină permis de muncă sau patentă, în funcţie de timpul de activitate. Cetăţenii care doresc să stea în Rusia fără intenţia de a munci o pot face timp de 90 de zile cumulativ pe parcursul a 6 luni. În cazul în care vor încălca regulile de şedere, migranţii riscă interdicţie de intrare pe teritoriul Federaţiei Ruse pentru o perioadă de 3-4 ani.

Liderul Congresului diasporelor moldoveneşti în Federaţia Rusă a mai spus că la fiecare traversare a hotarului migranţii trebuie să se pună la evidenţa serviciilor migraţionale. În caz contrar, riscă să nu mai poată intra în Rusia. Aceeaşi sancţiune o riscă persoanele care au două procese-verbale pentru contravenţii administrative. Este vorba inclusiv despre nerespectarea regulilor de circulaţie sau fumatul în locurile publice.

Potrivit datelor Serviciului Federal de Migraţie, peste 550 de mii de moldoveni se află pe teritoriul Federaţiei Ruse.

sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *