Externe

6 morți, inclusiv 2 polițiști, într-o ambuscadă și un asediu australian – VIDEO

Șase persoane, printre care doi tineri polițiști, au fost împușcate și ucise într-o proprietate din zona rurală a Australiei, după ce ofițerii care au sosit să investigheze rapoartele privind o persoană dispărută au căzut într-o ambuscadă, au anunțat marți autoritățile.

Poliția a declarat că violențele au început luni, în jurul orei 16:45, când patru ofițeri au ajuns la o proprietate izolată din statul Queensland.

Cel puțin doi trăgători puternic înarmați au deschis focul asupra ofițerilor la proprietatea rurală din Wieambilla, au declarat autoritățile. Poliția a ripostat, dar doi ofițeri au fost grav răniți și au murit la fața locului, iar un vecin a fost de asemenea ucis în timpul schimbului de focuri, a precizat poliția.

În acea confruntare inițială, un al treilea ofițer a fost rănit de un glonț, în timp ce al patrulea a scăpat, a declarat comisarul poliției din Queensland, Katarina Carroll. Ea a spus că a fost un miracol că doi ofițeri au supraviețuit și că unul dintre ei a reușit să dea alarma.

“Din punctul meu de vedere, ofițerii nu au avut nicio șansă și nu știu cum au reușit doi să scape cu viață”, a declarat Carroll după ce a vizitat locul faptei. Ea a precizat că ofițerii au fost împușcați într-o zonă expusă din fața casei.

Poliția i-a identificat pe ofițerii care au fost uciși ca fiind jandarmii Matthew Arnold, în vârstă de 26 de ani, și Rachel McCrow, în vârstă de 29 de ani. Arnold a depus jurământul ca ofițer în 2020, iar McCrow în 2021.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *