Tendințe

6 ţinute obligatorii pentru vara 2010

 1. Salopeta

Salopeta a devenit un must have al acestei verii dupa ce majoritatea designerilor au inclus-o in prezentarile primavara-vara 2010.
Indiferent de model (cu fusta sau pantaloni, tip bandaj, fara sau cu bretele, cu pantaloni scurti sau lungi) sau de stil (elegant, casual sau sport), aceasta piesa vestimentara este destinata tuturor femeilor, caracterizandu-se prin feminitate, eleganta croielii si a texturii.

2. Sacoul negru

Pe langa faptul ca emana rafinament, sacoul negru este foarte practic in serile racoroase de vara si poate fi asortat aproape cu orice piesa vestimentara.
Anul acesta accentul cade pe zona umerilor, care sunt pusi in evidenta cu ajutorul croielii sau al unor aplicatii (lanturi metalice, snururi, pene sau paiete).

3. Pantalonii scurti

Renunta la clasicii jeansi sau la pantalonii cigarette in favoarea pantalonilor scurti. Alege din gama variata de modele pe cei care te reprezinta: cu buzunare, cu talie inalta sau joasa, cu nasturi aplicati sau cu imprimeuri (dungi, buline, imprimeuri florale).
Pentru zi alege un model de pantaloni scurti din in sau bumbac, alaturi de un top simplu si sandale gladiator, iar pentru seara adopta un stil elegant, purtand o camasa din matase, pantaloni cu talie inalta si sandale peep toe sau botine de vara.

4. Imprimeurile florale

In ceea ce priveste imprimeurile florale, designerii nu s-au rezumat doar la fustite si rochite, ci au mers mai departe. Imprimeurile florale se gasesc pe toate piesele vestimentare, pornind de la accesorii de par si curele si terminand cu pantofi, sandale si posete.
Subliniaza linia feminina a siluetei tale, purtand rochite din bumbac cu flori mici imprimate.

5. Stilul marinaresc

Dupa zeci de ani in care a fost dat uitarii, stilul marinaresc revine, fiind adaptat noilor tentinte de catre cei mai mari creatori de moda ai momentului: Dolce & Gabbana, Louis Vuiton, Chanel, Ralph Lauren sau Marc Jacobs.
In timpul zilei poti purta pantaloni scurti cu talie inalta cu un tricou in dungi, iar seara, pentru un look glamour, opteaza pentru pantaloni albi lungi, cu talie inalta, alaturi de o bluza eleganta cu dungi imprimate.

6. Materiale transparente

Vara sunt premise materialele fluide, usor transparente. Nu este vorba despre hainele transparente si vulgare de la inceputul anilor ’90, ci de piese vestimentare fine, feminine si delicate. Designeri precum Christian Dior, Sonia Rykiel, Ungaro, Nina Ricci, Vera Wang, Givenchy, Karl Lagerfeld si Yves Saint Laurent au dat frau liber imaginatiei, realizand haine transparente, pline de rafinament.
Dati vina pe caldura coplesitoare a verii si purtati bluzite si rochite din tulle, voal sau dantela, care sa va evidentieze formele frumoase.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *