Timpul Liber

6 trucuri care te vor ajuta să scoți petele de cafea de pe haine și mobilă

Cum scoți petele de cafea pe țesătura sintetică

Scoate surplusul de cafea din material cu o cârpă uscată şi moale. Apoi, amestecă un litru de apă călduţă, o jumătate de lingură de detergent de vase şi o lingură de oţet alb și înmoaie suprafaţa afectată în această soluţie şi las-o să acţioneze nu mai mult de 15 minute, scrie cumsa.ro. Clăteşte apoi și şterge cu un burete îmbibat în alcool, dacă mai este cazul. În ultima etapă, bagă haina în maşina de spălat la programul normal de spălare. 

Cum scoți petele de cafea haine din bumbac

Trebuie eliminat surplusul de cafea cu o cârpă uscată şi moale. Apoi, peste pata de cafea se va turna un produs special de îndepărtare a petelor, iar haina va fi băgată la spălat.

Cum scoți petele de cafea soluția cu apă rece

Foloseşte o cârpă moale îmbibată cu apă rece şi tamponează uşor pata de cafea. După ce a dispărut, poţi pune articolul de îmbrăcăminte la maşina de spălat, la programul normal de spălare. Dacă pata persistă, continuă să tamponezi cu laveta umedă peste care ai pus şi puţin bicarbonat sau aplică-l direct pe material. Apoi, după câteva minute, curăţă cu apă caldă.

Cum scoți petele rezistente de cafea

Petele rezistente pot fi eliminate dacă sunt tamponate cu o cârpă umedă, îmbibată într-o soluţie alcătuită dintr-o parte oţet alb şi alte trei părţi apă. După un minut, în care soluţia este lăsată să acţioneze, se curăţă cu o lavetă îmbibată în apă caldă.

Apa minerală ajută şi ea

Este important ca aceasta să fie aplicată pe dosul materialului, nu direct pe pată, iar operaţiunea să fie repetată de mai multe ori. Surplusul se elimină prin tamponarea cu un şerveţel sau o cârpă moale. Apoi, articolul de îmbrăcăminte se va spăla la mașină.

Cum scoți petele de cafea de pe covor, canapea, mobilă, perete

În acest caz, poţi aplica o soluţie obţinută dintr-un litru de apă şi o linguriţă de săpun lichid sau detergent de rufe. Soluţia va fi uscată pe pată cu o cârpă moale, iar procedura va fi repetată până ce pata dispare. O soluţie obţinută dintr-o parte de oţet alb şi două părţi de apă, aplicată sub formă de picături pe pată şi uscată cu o cârpă moale poate fi, de asemenea o soluţie.

Petele de cafea de pe mobilă se curăţă cu o soluţie obţinută dintr-o linguriţă de săpun lichid și o jumătate de litru de apă. Apa rece, tamponată peste pata de cafea, o elimină de pe perete, singura condiţie fiind ca vopseaua utilizată să fie una lavabilă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *