Ultima oră

61 de ani de închisoare pentru o reţea de contrabandă cu ţigări

Reţeaua avea cartierul general la Galaţi, dar acţiona în zona localităţilor Târgu Bujor, Suceveni şi Rogojeni, din apropierea graniţei de la Prut. Reţeaua a fost capturată în primăvara anului trecut de procurorii DIICOT şi poliţiştii de frontieră gălăţeni, care au reuşit să probeze că membrii reţelei trecuseră peste graniţă 30.000 de pachete de ţigări.

Pe 15.07.2011, cei 14 membri ai reţelei au şi fost trimişi în judecată de DIICOT şi Direcţia Regională Vamală Galaţi, sub acuzaţiile de „contrabandă în formă continuată", „constituirea unui grup infracţional organizat, aderare sau sprijinire a unui asemenea grup" şi „trecere frauduloasă a frontierei de stat". În dosarul 7392/121/2011, magistraţii de la Tribunalul Galaţi au condamnat pe 9 dintre membrii reţelei la 4 ani şi 2 luni de închisoare, iar alţi patru, care s-au ocupat efectiv de trecerea ţigărilor peste graniţă, adăugându-şi la cazier şi acuzaţia pentru trecerea frauduloasă a frontierei, au de executat câte 5 ani şi 2 luni de închisoare.

Unul dintre membrii reţelei, care a fost doar complice la ascunderea mărfii, a primit o pedeapsă de 3 ani de închisoare. Condamnaţii vor trebui să achite Direcţiei Generale a Vămilor despăgubiri în valoare totală de peste 65.000 lei.  

Via Romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *