Actualitate

7 ani în urmă (FOTO) Filat s-a întâlnit cu Saakashvili: Georgia e o țară frumoasă

Preşedintele Georgiei i-a prezentat Premierului reşedinţa sa. Vlad FILAT a fost însoţit de către Vicepremierul Iurie LEANCĂ, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Anatol ŞALARU, ministru al Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Andrei USATÎI, ministru al Sănătăţii şi Dorin RECEAN, vice-ministru al Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor. 

În debutul întrevederii, Mihail SAAKASHVILI a salutat prezenţa delegaţiei Republicii Moldova în Georgia, exprimîndu-şi aprecierea faţă de caracterul ascendent de dezvoltare a relaţiilor dintre cele două state. Preşedintele Georgiei a spus că ţara sa este plenar implicată în procesul de integrare europeană şi cunoaşte că şi Republica Moldova depune eforturi constante pentru a avansa în această direcţie. Preşedintele Georgiei a spus că îşi doreşte o aprofundare a relaţiilor moldo-georgiene pe diferite segmente.

Premierul Vlad FILAT a mulţumit pentru invitaţia de a vizita regiunea Kvareli, precizînd că Georgia este o ţară foarte frumoasă. Premierul a mulţumit pentru ajutorul acordat ţării noastre şi a optat pentru aprofundarea cooperării, inclusiv în domeniul integrării europene.



De rînd cu subiectele ce ţin de amplificarea cooperării bilaterale dintre ţările noastre, a fost efectuat un schimb de opinii pe marginea soluţionării conflictelor îngheţate de pe teritoriile celor două ţări. Interlocutorii au pledat pentru identificarea unei soluţii politice a conflictelor, în baza respectării suveranităţii şi integrităţii teritoriale.

via gov.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *