Ultima oră

7 aprilie pe scena Teatrului Satiricus Ion Luca Caragiale

„Hiperpolitizarea societăţii naşte monştri. Despre aceasta vom vorbi în spectacol”, a declarat regizorul Sandu Grecu. Spectacolul va fi realizat în baza textului dramatic semnat de Constantin Cheianu, „Cu bunelul, ce facem?…”, şi a piesei Irinei Nechit, „Coridorul morţii”.

„Când o problemă mă doar şi văd că societatea se frământă din cauza acestei probleme, încerc să găsesc piesa cu care pot dialoga cu spectatorul. Unora le este frică că acest spectacol va produce o schimbare în conştiinţa omului asupra valorilor. Acest spectacol deranjează comuniştii, care încearcă prin diferite metode să stopeze trezirea conştiinţei naţionale”, a subliniat regizorul.

În spectacol este antrenată aproape întreaga trupă. „Mulţi spectatori vin la Satiricus pentru a-şi lua doza de libertate. Timp de 8 ani, Satiricus a fost un fel de clinică care alimenta societatea cu liberatea de care avea nevoie. Noi nu încercăm să facem spectacol de dragul spectacolului, sau artă de dragul artei, ci să facem un spectacol viu, deschis, care să vorbească despre ceea ce îl doare pe om, despre problemele societăţii”, a mai spus Sandu Grecu.

Premiera spectacolul va avea loc la 31 martie, după care va mai fi jucat la 7 şi 8 aprilie. În luna mai, trupa va avea câteva reprezentaţii la Târovişte. Spectacolul ar putea fi jucat şi în oraşe cum e Bruxelles, Paris şi Londra.

Sursa: Info-Prim Neo

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *