Sănătate

7 moduri de a folosi zațul de cafea

Ce faceți cu deșeurile de cafea? Dacă o aruncați, o irosiți. La urma urmei, ați putea folosi această “comoară” în multe alte domenii ale vieții dumneavoastră: de la grădinărit la tratamente de înfrumusețare.

Utilizarea zațului de cafea în grădină.

Fertilizarea solului

Zațul de cafea conține mulți nutrienți care pot face fericită orice plantă iubitoare de acizi. Pentru a fertiliza un pat întreg, luați o jumătate de cană de zaț de cafea la 5 metri pătrați de sol. Presărați-o pe suprafața solului și tasați zațul de cafea până la o adâncime de aproximativ 15 centimetri. Pentru ca solul să fie și mai hrănitor, amestecați-l cu coji de ouă măcinate fin.

Cafeaua ca compost

Plantele dvs. iubesc cafeaua la fel de mult ca și dvs. Dar cel mai bine este să nu le hrăniți direct cu ea. În schimb, mulți grădinari recomandă să adăugați zațul de cafea la compost, unde se descompune și își eliberează nutrienții în amestecul general.

Scapă de melci

Aveți o problemă cu melcii și melcii care vă devorează legumele? Puneți un cerc de zaț de cafea în jurul plantei pe care doriți să o protejați . Nu va ucide melcii, dar îi va opri.

Aplicații de frumusețe ale zațului de cafea.

Exfoliant pentru mâini

Exfoliantul de mâini cu zaț de cafea era probabil depozitat în căzile de baie ale bunicilor noștri sau în băncile de lucru ale bunicilor noștri. Luați un săpun care se termină, puneți-l într-un borcan, adăugați câteva linguri de zaț de cafea și apă. Într-o zi sau două, veți avea un scrub gros și cremos. Textura granulată, împreună cu acizii slabi, îndepărtează murdăria și înmoaie bine pielea. Ca un bonus, cafeaua este un deodorant excelent, așa că mâinile tale nu vor mirosi a usturoi, ceapă sau pește pe care l-ai gătit.

Exfoliant pentru corp

De ce să cheltuiți o avere pe exfoliante de corp cumpărate din magazine, când puteți să vi le faceți singuri cu doar câțiva dolari? Pentru a face scrub, trebuie să amesteci zahăr, cafea măcinată și glicerină vegetală în părți egale. Amestecați bine și lăsați să acționeze peste noapte. Glicerina vă va hidrata pielea, în timp ce zațul de cafea și zahărul vor îndepărta ușor celulele moarte și vor stimula circulația.

Produs pentru păr

Reduceți niște zaț de cafea și adăugați una sau două cești de apă caldă. Lăsați să acționeze o perioadă de timp și strecurați. Clătiți-vă părul cu acest lichid. Masați-l pe cap și lăsați-l să acționeze timp de cinci minute, apoi clătiți bine. Substanțele nutritive din cafea îți stimulează scalpul și oferă părului tău o strălucire strălucitoare și sănătoasă .

Utilizarea cafelei în casă

Petele de cafea sunt destul de greu de îndepărtat, dar de ce să nu transformi această proprietate nu prea grozavă a băuturii în avantajul tău și să faci o pată de cafea? Zațul de cafea poate fi folosit pentru a face un colorant pentru vopsirea țesăturilor, a firelor sau a hârtiei. Culoarea finală va depinde de puterea colorantului și de timpul în care acesta este lăsat în zațul de cafea. De regulă, se obține o nuanță nobilă de maro deschis moale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *