Actualitate

7 persoane printre care şi un poliţist de frontieră acuzați de contrabandă cu țigări: Dădeau bani poliţiştilor români

Procuratura Anticorupţie a finalizat urmărirea penală şi a expediat cauza penală spre examinare Judecătoriei Ungheni, comunică Serviciul de presă al Procuraturii Generale.

În cadrul cauzei penale, s-a stabilit că, în perioada ianuarie – mai 2015, mai multe persoane de comun acord şi prin înţelegere prealabilă cu un angajat al Departamentului Poliţiei de Frontieră din Republica Moldova, au organizat trecerea peste frontiera Republicii Moldova, prin „zona verde” în România, a unui lot impunător de ţigări. Aceştia au oferit poliţiştilor de Frontieră români bani, pentru a le garanta protecţie de elemente poliţieneşti pentru a nu fi demascaţi.

Cauza penală a fost pornită în luna ianuarie curent, iar actualmente, 7 persoane sunt învinuite de comiterea infracţiunilor de corupere pasivă, contrabandă în proporţii deosebit de mari, trecere ilegală de frontieră şi corupere activă, iar alte 5 persoane implicate în această schemă frauduloasă au fost anunţate în căutare. Preţul lotului de ţigări a fost estimat la aproximativ 244 mii de lei.

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi de cele incriminate, inculpaţii riscă până la 10 ani de închisoare.

sursa: timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *