Externe

78 de morți și sute de dispăruți după ce o ambarcațiune cu migranți s-a scufundat în largul coastelor grecești (Video)

Cel puțin 78 de persoane au murit și până la 500 sunt date dispărute după ce vasul migranți s-a scufundat miercuri dimineață în largul peninsulei Peloponez.

Ambarcațiunea care se îndrepta spre Italia – 750 de persoane pleca din zona Tobruk, în estul Libiei în jurul orei 2 dimineața.

Până în prezent au fost recuperate 78 de cadavre, potrivit pazei de coastă, iar Grecia a declarat o perioadă de doliu de trei zile.

Un număr uriaș de personal de urgență continuă să cerceteze anumite zone din Marea Ionică, pe fondul temerilor că aproximativ 500 de persoane sunt încă dispărute, inclusiv femei și copii.

Oficialii pazei de coastă au declarat că au adus 11 suspecți de contrabandă pentru interogatoriu, descriindu-i ca fiind cetățeni egipteni.

Un oficial a declarat: “Ei știu cum să se ascundă printre supraviețuitori. Și se pricep foarte bine să se salveze singuri.

“Supraviețuitorii sunt cu toții bărbați și se află într-o stare psihologică foarte proastă.”

Se bănuiește că până la 750 de persoane au fost înghesuite la bordul vasului de 30 de metri lungime, a declarat o organizație caritabilă europeană de sprijin pentru salvare, deși numărul exact nu a fost confirmat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *