Social

8 angajați din cadrul RTEC, suspendați din funcții după tragicul accident în care a decedat o minoră de 12 ani

Opt angajați din cadrul Regiei Transport Electric Chișinău (RTEC) au fost suspendați din funcție pe perioada anchetei de serviciu, în urma tragicului accident de la Ciocana, a anunțat primarul Capitalei, transmite Realitatea.md.

„Vreau să mă refer la tragicul accident. Cele mai sincere condoleanțe. familiei. Este o durere mare pentru toată lumea. Organele competente examinează cazul care este destul de complicat pentru toți. În aceeași zi la Regia Transport Electric a fost inițiată o anchetă de serviciu și crearea comisiei care analizează cauzele accidentului. În aceeași zi, 8 persoane de la Regia Transport Electric cu funcții de răspundere au fost suspendate din funcție pe perioada anchetei. De la toate persoanele responsabile au fost cerute explicații. Am solicitat să fie luate măsurile necesare pentru verificarea riguroasă a anagajaților care ies la linie”, a declarat edilul Capitalei.

Vă amintim că la 25 martie, Anastasia a încercat să traverseze strada regulamentar la o trecere de pietoni nedirijată pe bd. Mircea cel Batrîn din sectorul Ciocana al Capitalei, când a fost tamponată mortal de un troleibuz de pe ruta nr. 13 condus de o șoferiță. Taxatoarea susținea că s-a întâmplat în afara trecerii, însă imaginile surprinse și distribuite pe rețele o contrazic și confirmă versiunea polițiștilor.

Din nefericire, minora a decedat pe loc, din cauza traumatismelor incompatibile cu viața. Ulterior, șoferița a fost reținută pentru 72 de ore, după care pe numele său a fost emis un mandat de arest preventiv. Cel puțin până pe 23 aprilie curent se va afla în Penitenciarul nr.13.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *