Ultima oră

(8 august 2009) PATRU ANI de la începutul PRIMEI alianțe ANTI-COMUNISTE (PLDM+PDM+PL+AMN)

În urma scrutinului anticipat, cinci formaţiuni au intrat în Legislativ. Partidul Comuniştilor, care a obţinut 48 de mandate, Partidul Liberal Democrat din Moldova, Partidul Liberal, Partidul Democrat şi Alianţa "Moldova Noastră" care au obţinut împreună 53 de locuri din 101 în noul Parlament.

Pe 8 august, patru din cele cinci formaţiuni au constituit Alianţa pentru Integrare Europeană 1, iar comuniştii au ajuns în opoziţie după opt ani de aflare la guvernare.

Liderii partidelor politice care au format coaliţia de guvernare, Mihai Ghimpu, Vlad Filat, Serafim Urechean şi Marian Lupu s-au angajat atunci să restabilească statul de drept, să depăşească criza social-economică, să asigure creşterea economică, să descentralizeze puterea şi să asigure autonomia locală.

Din 2009 până în prezent, pe scena politică din Moldova au fost constituite trei alianţe de guvernare pro-europeană. Prima, Alianţa pentru Integrare Europeană 1, a fost reorganizată în AIE 2. Actuala alianţă se numeşte Coaliţia pentru Guvernare Pro-europeană.
 
Sursa: publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *