Actualitate

8 persoane au fost reținute în ultimele 24 de ore la frontiera Moldovei cu România

Ieri, în jurul orei 02.00, in timp ce se aflau in misiune de supraveghere a frontierei de stat, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Berezeni /I.T.P.F. Iasi au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe principiul termoviziunii, doua persoane care se deplasau dinspre frontiera spre localitatea Berezeni.

Deoarece cele doua persoane nu-si justificau prezenta in acea zona, la ora respectiva, la nivelul S.P.F. Berezeni s-a declansat o actiune specifica, in urma careia, aproximativ o ora mai tarziu cele doua persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona au fost interceptate si conduse la sediul sectorului, pentru cercetari.

In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca acestia sunt cetateni din R. Moldova, cu varsta de 23, respectiv, 25 de ani si au trecut ilegal frontiera de stat a Romaniei, inot, din R. Moldova, cu scopul de a ajunge in Italia pentru a-si gasi un loc de munca.

In aceeasi zi, in jurul orei 17.00, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Berezeni /I.T.P.F. Iasi au fost informati telefonic de catre o persoana de sprijin ca a observat, la malul raului Prut, pe directia localitatii Vetrisoaia, doi cetateni de origine afroasiatica care se deplasau dinspre malul raului catre localitate.

La nivelul S.P.F. Berezeni s-a declansat o actiune specifica, in urma careia, aproximativ jumatate de ora mai tarziu cele doua persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona au fost interceptate si conduse la sediul sectorului, pentru cercetari.
In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca acestia sunt cetateni din Bangladesh, cu varsta de 29, respectiv, 23 de ani si au trecut ilegal frontiera de stat a Romaniei, inot, din R. Moldova, cu scopul de a ajunge in spatiul Schengen pentru a-si gasi un loc de munca.

In cele doua cazuri politistii de frontiera vasluieni au intocmit lucrare penala celor patru barbati pentru intrare în tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Husi care va dispune masurile legale care se impun.

In data de 29 aprilie a.c., in jurul orei 03.00, in timp ce se aflau in misiune de supraveghere a frontierei de stat, politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Falciu /I.T.P.F. Iasi au observat, cu ajutorul sistemului de supraveghere pe principiul termoviziunii, patru persoane care se deplasau dinspre malul raului Prut spre localitatea Ranzesti.

La nivelul S.P.F. Falciu s-a declansat o actiune specifica, in urma careia, o ora mai tarziu, cele patru persoane de sex masculin care nu isi justificau prezenta in zona au fost interceptate si conduse la sediul sectorului, pentru cercetari.

In urma cercetarilor efectuate s-a stabilit ca acestia sunt cetateni din Bangladesh, cu varsta cuprinsa intre 20 si 36 de ani si au trecut ilegal frontiera de stat a Romaniei, cu ajutorul unei saltele pneumatice, din R. Moldova, cu scopul de a ajunge in spatiul Schengen pentru a-si gasi un loc de munca.

Au fost informate in mod operativ autoritatile de granita vecine, iar evenimentul de trecere ilegala a frontierei de stat a fost cercetat impreuna cu acestea.

Politistii de frontiera vasluieni au intocmit lucrare penala celor patru barbati pentru intrare in tara prin trecerea ilegala a frontierei de stat, urmand a fi prezentati Parchetului de pe langa Judecatoria Barlad care va dispune masurile legale care se impun. 

MAI IASI

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *