Social

87 de COPII din instituţii rezidenţiale se vor odihni în ELVEŢIA

Ei vor beneficia de un sejur de două săptămâni într-o tabără de vară din Elveţia, la invitaţia Fundaţiei Swisscor, în perioada 20 iulie-4 august curent. 

Copiii, care provin din familii social vulnerabile sau cu anumite dizabilităţi, vor fi găzduiţi de o echipă de medici specialişti care le vor oferi toate îngrijirile necesare. Primele zile ale sejurului în Elveţia vor fi rezervate unui examen medical pentru fiecare copil şi stabilirii programului medical individual (investigaţii stomatologice, oculare, ale auzului, proteze, încălţăminte ortopedice, corsete, scaune cu rotile).

Potrivit Serviciului de presă al Ministerului Educaţiei, pe parcursul sejurului vor fi organizate excursii, jocuri şi activităţi sportive, cu participarea unui grup de tineri ai Mişcării de Tineret a Crucii Roşii și a recruţilor Muzicii Militare Elveţiene, care vor oferi un concert.

Anterior, 239 copii din instituţii rezidenţiale din Republica Moldova s-au aflat în taberele de vară medicale Swisscor în anii 2007, 2010 şi 2012.

Timpul.md (A.G.) via Moldpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *