Social

9000 de cetățeni străini nu au putut intra pe teritoriul R. Moldova, pe parcursul anului 2022: Cifră dublă față de 2021

Poliția de Frontieră a interzis accesul pe teritoriul Republicii Moldova pentru 8 999 de persoane și 4 048 de mijloace de transport, pe parcursul anului 2022.

În topul cetățenilor străini, neautorizați la trecerea frontierei de stat, se situează ucrainenii, românii, turcii, rușii, tadjici, azerii și alte cetățenii, scrie Ziarul Național.

Cifra cetățenilor interziși în Republica Moldova s-a majorat de aproape două ori comparativ cu anul 2021, mai exact cu 197,1%, iar oamenii legii explică această creștere prin îmbunătățirea și eficientizarea procedurilor de operare, dar și consolidarea capacităților instituționale pe dimensiunea de securitate a granițelor Republicii Moldova.

Cele mai multe persoane care au primit refuz de intrare în țara noastră, aterizaseră pe Aeroportul Internațional Chișinău – 4 058, în top urmând cele care au vrut să intre în republică prin punctele de trecere de la frontiera cu România – 2 965. Prin punctele de trecere a frontierei moldo-ucrainene au primit refuz de intrare în republică 1 976 de persoane.

Motivul principal al refuzurilor a fost nerespectarea condițiilor de intrare în Republicii Moldova, fiind aplicat în cazul a 5 157 de persoane.

Poliția de Frontieră precizează că la trecerea frontierei de stat nu sunt restricții de circulație pentru cetățenii străini.

„Se va autoriza intrarea în Republica Moldova doar străinilor care vor corespunde condițiilor legale și își vor putea justifica scopul vizitei în republica noastră, cu prezentarea documentelor în acest sens. Totodată, precizăm că, după data 24 februarie 2022, odată cu instituirea situației de urgentă legată de război în imediata apropiere de frontiera de stat a Republicii Moldova, toți cetățenii străini trec un control special la intrarea în republică, în contextul excluderii unor riscuri de securitate”, precizează Poliția de Frontieră.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *