Social

A achitat 200 de euro pentru a se angaja în străinătate la un serviciu, dar a rămas fără acte și bani. Cazul unui moldovean

Un moldovean a achitat 200 de euro pentru a-și perfecta un permis românesc fals. Astfel, bărbatul intenționa să ajungă în Franța, unde să se poată angaja la un serviciu bine-plătit, transmite Realitatea.md.

Dar, planurile i-au fost date peste cap de ofițerii de la frontieră. Pe 12 octombrie, la vama Leușeni, responsabilii au depistat documentul care prezenta semne de falsificare.

În acea zi, pentru formalitățile de control, la linie s-a apropiat un autocar de rută ocazională „Moldova-Franța”. În baza analizei de risc, unii pasageri au fost supuși controlului suplimentar. Ca urmare, moldoveanul de 21 de ani a fost depistat permisul de conducere.

Din cercetările primare, polițistul de frontieră a observat o diferență între datele de identitate. Ulterior, cu ajutorul tehnicii din dotare a fost stabilit că actul este falsificat.

Tânărul a declarat că permisul și l-a cumpărat în Franța, achitând pentru el 200 de euro. Documentul cu pricina a fost ridicat și urmează să ajungă în laboratorul de expertiză tehnico-științifică al IGPF. Cercetările pe caz continuă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Timpul.md şi pe TELEGRAM!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *