Auto

A ajuns în service după ce a adăugat zahăr în ulei pentru a prelungi viața motorului

Motorul este poate cea mai importantă componentă a unei mașini, meritând întotdeauna toată atenția și grija noastră. Este normal să ne dorim ca investiția pe care o facem într-o mașină să fie pe termen cât mai lung. Ajungem astfel, uneori, să punem în practică fel și fel de trucuri despre care auzim că ar prelungi viața mașinii pe care o conducem. În ziua de astăzi, cu un simplu click putem găsi o serie întreagă de sfaturi și recomandări în acest sens.

Nu tot ceea ce găsim pe internet este și corect însă, așa că ar fi bine să știm și de unde trebuie să luăm astfel de recomandări. În caz contrar, putem păți la fel ca acest șofer care a ajuns cu mașina în service cu o problemă destul de neobișnuită.

Nu mică le-a fost mirarea mecanicilor din acel service atunci când li s-a povestit ce s-a întâmplat de fapt. Dintr-o postare de pe un grup de Facebook aflăm că șoferul le-a spus că în urma unor sfaturi pe care le-a văzut pe TikTok a decis să adauge zahăr în ulei pentru a prelungi viața motorului mașinii pe care tocmai o cumpărase.

A schimbat motorul după nici 1000 de kilometri parcurși

Mașina era nou-nouță, cu mai puțin de 1000 de kilometri pe bord. Adăugarea zaharului în ulei i-a distrus însă complet motorul, așa cum se poate vedea și din fotografiile făcute de cei de la service-ul auto care au rezolvat această problemă. În cele din urmă, șoferul s-a ales cu un motor înlocuit și cu o factură deloc mică de achitat.

Așadar, multă atenție atunci când vi se prezintă diverse sfaturi și trucuri pe forumurile specializate sau pe rețelele de socializare. De fapt, cea mai bună recomandare pe care v-o putem da este aceea de a vă consulta întotdeauna cu un specialist dintr-un service auto autorizat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *