Social

A apărut Ghidul privind Migrația în Portugalia

Recent, a fost realizat „Ghidul privind migrația legală a moldovenilor în Portugalia”. Acesta a apărut grație sprijinului financiar al proiectului Uniunii Europene „Consolidarea capacităților de gestionare a migrației în Republica Moldova”. Publicația este adresată persoanelor vorbitoare de limba română care au ales Portugalia ca țară de destinație.

Pe lângă faptul că acesta conține informații relevante despre Portugalia în ansamblu, Ghidul cuprinde o serie de informații utile, sfaturi, recomandări și explicații care urmăresc să canalizeze conaționalilor moldoveni din Republica Portugheză măsurile și pașii potriviți ce trebuie să-i întreprindă întru soluționarea diverselor probleme cu care se confruntă în țara gazdă.

Autorul Ghidului este Olesea Tanașciuc, iar unele dintre subiectele principale dezvoltate în broșură țin de Reîntregirea familiei; Condițiile pentru obținerea cetățeniei portugheze; Accesul la sănătate; Accesul la educație; Drepturile și obligațiile muncitorului străin; Securitatea socială etc.
De menționat că broșura urmează să vadă lumina tiparului în timpul apropiat. Pentru început, această publicație poate fi găsită online pe site-urile: www.portugalia.mfa.md , www.mfa.gov.md , www.legal-in.eu.
 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *