Editorial

A apărut un nou partid politic: „Patria și Ciolanul”

Potrivit acestora, ieri, în incinta Teatrului de păpuși și păpușari „Micul mafiot” a avut loc o conferință de presă în cadrul căreia au fost prezentate statutul și programul noii formațiuni politice. Conferința a fost moderată de președintele Asociației obștești de binefacere „Hoția fără frontiere”, Alex Papătot. Acesta i-a prezentat presei libere din sală pe președintele noului partid Iurie Ososu și pe vicepreședintele Igor Flămându.

În luarea sa de cuvânt, Ososu a explicat că noul partid se numește „Patria și Ciolanul”, pentru că scopul lui programatic este edificarea unei Patrii libere și prospere pe temelii trainice. „Nu poți edifica o Patrie civilizată și sătulă decât pe un fundament trainic, iar ce poate fi mai trainic pe lumea asta decât ciolanele?”, s-a întrebat retoric președintele Ososu, invocând în acest sens mai multe argumente de ordin arheologic. „Au pierit civilizații strălucitoare, dar ciolanele au rămas de le mai dezgroapă și astăzi savanții; asta își dorește și partidul nostru, ca peste câteva mii de ani arheologii să dezgroape ciolanele neamului și să le descifreze mesajul”.

În luarea sa de cuvânt, vicepreședintele Igor Flămându a prezentat programul noului partid. În domeniul economic, noul partid lansează lozinca „Să transformăm economia tenebră în economie funebră”; în domeniul culturii – „Incultura este fundamentul culturii”; în domeniul agriculturii – „Să îngrășăm solul Patriei cu trupurile noastre”.

Noua formațiune are un program ambițios și în domeniul politicii externe. Acest compartiment a fost prezentat presei de către șeful Departamentului relații externe al partidului, Veaceslav Vândutu, care a declarat că deviza partidului în acest domeniu e următoarea: „Independența este moartea suveranității unui stat”. „Pornind de la această premisă, a spus Vândutu, noi vom fi foarte dinamici pe dimensiune externă, vom face totul ca Patria noastră să devină parte integrală a altei Patrii”. „Numai așa ciolanele noastre se vor odihni în voie pe lumea cealaltă”, a conchis Vândutu.

Răspunzând la întrebarea reporterului Oxana Mancurtu de la postul de radio „Vocea patronului” care va fi politica de cadre în domeniul cadrelor a noului partid, președintele Ososu a declarat: „Noi nu ne vom sprijini pe cadre, ca celelalte partide, ci pe ciolane”. Întrebat de reporterul publicației „Ziarul de pradă” ce doctrină are noul partid și unde se poziționează acesta pe eșichierul politic autohton, șeful Departamentului politică și doctrine, Valeriu Batecâmpii a răspuns: „Doctrina noastră e ciolanul, iar partidul nostru se situează doctrinar între Treucă și Butoi, Treuca simbolizând bunăstarea, iar Butoiul – optimismul neamului nostru”.

Printre cei prezenți în sală erau și reprezentanți ai altor partide, parlamentare și extraparlamentare. Martin Ursu, de la PSP (Partidul Științific și Politic), a întrebat ce atitudine are noul partid față de denumirea limbii noastre, întrebare care a provocat înviorare în sală. Noi nu recunoaștem nici denumirea de română, nici de moldovenească, ci vom promova denumirea din Imnul țării: limba noastră-i o comoară. Urmează să consolidăm societatea, ca împreună cu minoritățile să creăm o națiune civică și să dezgropăm această comoară, lucru care nu poate fi făcut într-o sută sau două de ani. Avem nevoie de timp.

În finalul conferinței de presă a luat cuvântul șefa Departamentului relații cu puterea, Ecaterina Trotuar-Pribeagu, care a scos în evidență faptul că doctrina Ciolanului, fiind foarte apropiată de doctrina Puterii, este firesc să existe strânse relații de colaborare și parteneriat. Când spunem Ciolanul, subînțelegem Puterea, când spunem Puterea, subînțelegem Ciolanul, iar când spunem Puterea și Ciolanul, subînțelegem Patria!, a precizat ea.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *