Social

A fost aprobat un nou Regulament în domeniul asistenței sociale și protecției familiei

În cadrul proiectului Băncii Mondiale „Consolidarea eficacității rețelei de asistență socială” , au fost evaluate Direcțiile de asistență socială și protecție a familiei. Astfel, experţii au stabilit că există Direcții cu structuri restrânse, ce oferă un număr limitat de servicii.

Pentru a consolida rolul Direcțiilor asistență socială și protecție a familiei în implementarea politicilor din domeniul asistenței sociale, experții au formulat mai multe recomandări, printre care: să fie majorat numărul de angajaţi în Direcții şi să fie formulate recomandări generale cu privire la structura personalului, să fie sistematizată abordarea comunicării în toate Direcțiile, să fie sistematizată abordarea Direcțiilor faţă de monitorizare şi evaluare, să fie abordată o procedură standard privind instruirea inițială și continuă a personalului Direcției și să fie reglementate și implementate mecanisme de supervizare a personalului Direcției.

Acest regulament poartă un caracter de recomandare pentru autoritățile administrației publice locale vizate și a fost elaborat în contextul realizării Planului Naţional de Acţiuni pentru implementarea Acordului de Asociere RM-UE pentru 2014-2016.

timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *