Actualitate

A fost creată instituția publică de pregătire a specialiștilor și de suport a Armatei Naționale

Domeniile de competență ale Centrului țin de instruirea efectivului de conducători de autovehicule necesar forțelor armate în cadrul unităților de instruire a personalului din domeniul transportului rutier care îi aparțin.

În scopul pregătirii și instruirii rezervei Forțelor Armate, în cadrul Centrului pot fi create centre de instruire a rezervei Forțelor Armate. Pregătirea rezervei urmând a fi efectuată conform regulamentului și programelor de instruire , aprobate de Ministerul Apărării, din contul bugetului de stat, în baza comenzii Marelui Stat Major al Armatei Naționale la specialitățile de profil necesare.

Prioritatea pe termen mediu se orientează spre consolidarea și modernizarea capacității operaționale curente ale Armatei Naționale – nucleul Forțelor Armate. In acest sens, prestarea serviciilor de confecționare și reparație a echipamentului militar și special, precum și de curățare a acestuia, comercializarea și procurarea armamentelor, munițiilor și tehnicii militare pentru necesitățile Armatei Naționale, reparația și recondiționarea echipamentelor și tehnicii militare și speciale sunt alte domenii importante de suport ale politicilor de dezvoltare a forțelor armate. Conform domeniilor de competență propuse, Instituția publică „Centrul de pregătire a specialiștilor și de suport al Armatei Naționale” va veni în suport nu numai pentru Armata Națională, dar și altor componente ale Forțelor Armate și a organelor securității statului, fapt ce va permite consolidarea capacităților acestora.

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *