Timpul Local

A fost dat în exploatare apeductul din satul Budeşti

La eveniment au fost prezenţi primarul general al municipiului Chişinău, Dorin Chirtoacă, primăriţa de Budeşti, Nina Costiuc, directorul SA „Apă-Canal Chişinău”, Constantin Becciev, locuitori ai satului.

Potrivit unui comunicat de presă al primăriei, apeductul magistral are lungimea de circa 1 km şi a fost plasat în centrul localităţii. Aceasta va permite branşarea masivă a gospodăriilor particulare, a obiectivelor de menire socială, inclusiv a şcolii. Construcţia apeductului a început în luna martie curent şi a durat circa două luni. La prima etapă, la reţeaua de apă vor fi conectate circa 1200 de case particulare, iar până la sfârşitul anului va fi elaborată documentaţia de proiect pentru branşarea întregii localităţi.

În discursul său, primarul Dorin Chirtoacă a menţionat că conectarea întregului municipiu la reţeaua de apă şi canalizare este una din priorităţile Primăriei Chişinău şi a Societăţii „Apă-Canal Chişinău”, iar o dovadă în acest sens sunt proiectele ce se implementează sistematic în mai multe sate din componenţa municipiului.

Comuna Budeşti este cea de-a 31-a localitate conectată la reţeaua municipală de aprovizionare cu apă potabilă.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *