Actualitate

„A fost înfiorător – în jur doar sânge, răniţi şi ţipete…”

Cei doi bărbaţi, Vitalie Tcaciuc, în vârstă de 31 de ani, originar din Buzduganii de Jos, raionul Ungheni, şi Alexei Castraveţ, de 41 de ani, din Ţipala, raionul Ialoveni, au fost internaţi în spitale diferite din Moscova. Vitalie a suportat o intervenţie chirurgicală complicată, dar starea sănătăţii lui s-a stabilizat. Solicitată de noi, sora victimei, Ana, ne-a comunicat că soţia lui Vitalie Tcaciuc a plecat în după-amiaza zilei de ieri cu trenul la Moscova, pentru a fi alături de soţul ei în aceste clipe grele. „Eu am rămas cu cei trei copii ai lor acasă, dintre care unul mic, de câteva luni”, ne-a spus ea.

Starea lui Alexei Castraveţ nu este atât de gravă, întrucât a suferit leziuni corporale uşoare. În dimineaţa zilei de ieri, el declara pentru portalul „Observatorul de Nord”: „Eu lucrez ca simplu angajat la aeroport. Mă aflam foarte aproape de locul exploziei. Am avut mare noroc, pentru că în acel moment m-am îndepărtat pentru a bea apă. Dacă nu mi-ar fi fost sete, poate, acum nici n-am fi discutat. M-am speriat, a fost înfiorător, în jur doar sânge, răniţi şi ţipete. Mi-am pierdut cunoştinţa…”.

Svetlana, verişoara lui Alexei Castraveţ, ne-a spus că el este rănit la picior, la mână şi „îl doare foarte tare capul”. Soţia sa este alături de el, întrucât lucrează şi ea la Moscova. Conform spuselor Svetlanei, soţii Castraveţ sunt plecaţi la Moscova de două luni şi au o fiică de 16 ani, care învaţă la un liceu din Rezina.

Ambasada R. Moldova de la Moscova acordă asistenţă victimelor şi rudelor acestora, punându-le la dispoziţie gratuit camere de hotel.

Vitalie Tcaciuc, care a fost rănit grav în urma atentatului terorist, a suportat o intervenţie chirurgicală complicată, iar Alexei Castraveţ a suferit leziuni corporale uşoare. La moment, starea sănătăţii lor este stabilă.

În explozia de la Aeroportul Domodedovo şi-au pierdut viaţa 35 de persoane, între care opt cetăţeni străini: doi britanici, un german, un bulgar, o ucraineancă, un uzbec, un tadjic şi un kirghiz.
Potrivit poliţiei, deflagraţia s-a produs în timp ce o femeie kamikaze şi un complice au deschis o geantă. „Terorista era însoţită de un bărbat, care se afla lângă ea şi al cărui cap a fost smuls de explozie”, scrie presa rusă.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *