Cultură

A fost lansată Campania Naţională de promovare a cărţii şi lecturii „Să citim împreună!”

Solicitată de agenţie, directoarea instituţiei, Claudia Balaban, a menţionat că scopul campaniei este de a promova cartea de valoare.

„Această manifestare este o continuare a Campaniei Naţionale „Copiii Moldovei citesc o carte”, care a avut patru ediţii. Anul acesta, s-a optat pentru un nou generic, deoarece experienţa din anii precedenţi a demonstrat că, pe lîngă copii, în campanie s-au încadrat mai mulţi adulţi: părinţi, bunici, profesori etc. Ediţia din acest an este consacrată cărţilor de proză „Trandafirul pustiului” de Claudia Partole, „Nuca lui Newton” de Iulian Filip şi „Cu gîndul la tine” de Aurelian Silvestru”, a precizat Claudia Balaban.

Potrivit sursei citate, campania se va desfăşura pe întreg teritoriul țării, în perioada ianuarie – decembrie 2016 şi va implica copii cu vîrste între 11 şi 14 ani pentru lectura cărţii „Cu gîndul la tine” de Aurelian Silvestru şi adolescenţi cu vîrste între 15 şi 17 ani pentru citirea volumelor „Trandafirul pustiului” de Claudia Partole şi „Nuca lui Newton” de Iulian Filip.

Pe parcursul anului, bibliotecile publice şi cele şcolare vor organiza promovarea şi lectura cărţilor recomandate prin diverse forme de activitate: lecturi publice, lecturi comentate, întîlniri cu autorii, discuţii, dezbateri, conferinţe, acţiuni teatralizate, concursuri de creaţie literară şi de desen inspirate din lectura cărţilor respective, etc. Cei mai activi cititori vor fi delegaţi la Conferinţa națională de totalizare, care va avea loc la Biblioteca Naţională pentru Copii „Ion Creangă”, în decembrie 2016.

Sursa: Moldpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *