ActualitateSocial

A fost nevoie de moartea unui șofer pentru ca „autoritățile” să facă ceva. Traficul la postul vamal Leușeni a fost deblocat

Serviciul Vamal anunță că a fost deblocat traficul TIR-urilor la postul vamal Leușeni. La moment, 24 de camioane sunt în așteptare pentru a ieși din țară.

Astfel, potrivit Serviciului Vamal, în urma măsurilor întreprinse în vederea fluidizării traficului camioanelor la postul vamal Leușeni, în ultimele 24 de ore au fost procesate 416 camioane la fel pe sensul de ieșire din țară, scrie ProTV.

Ieri, 14 iunie, ministrul Afacerilor Interne, Ana Revenco, a declarat în cadrul ședintei Comisiei Situații Excepționale a fost luata decizia cu privire la organizarea echipelor mixte de control în punctele de trecere a frontierei moldo-române pentru a fi deblocat traficul la vamă. Aceste echipe mixte vor fi amplasate pe teritoriul României, fiind formate de specialiștii din cadrul poliției de frontieră și a Serviciului Vamal al Republicii Moldova.

Un caz tragic s-a produs în data de 3 iunie la vama Albiţa, la intrarea în România, şi a fost raportat azi seară. Un şofer de camion din Republica Moldova, în vârstă de 62 de ani, a stat toată ziua în vamă aşteptând să treacă verificările vamale şi să intre în România, însă la un moment dat i s-a făcut rău, iar alţi şoferi de camioane din preajmă au chemat ambulanţa.

O ambulanţă l-a preluat pe şofer şi l-a transportat la spitalul din Huşi, aflat la circa 20 de km de vama Albiţa. Starea bărbatului a continuat a se deteriora, iar medicii au decis să-l transfere la spitalul din Iaşi. Pe drum, însă, bărbatul a făcut stop cardiorespirator, iar încercările medicilor de a-l resuscita au fost nereuşite.

Acest caz regretabil arată încă o dată condiţiile chinuitoare pe care sunt nevoiţi adeseori să le îndure şoferii în vămile regiunii noastre, pierzând zile întregi prin aşteptări de dragul birocraţiei, până la istovire morală şi fizică.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.