EconomieSocial

A fost scos la licitație contractul de proiectare şi execuţie a Podului peste Prut la Ungheni

A fost scos la licitație contractul de proiectare şi execuţie a Podului peste Prut la Ungheni, conform declarațiilor făcute de Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, relatează Ecopolitic.ro.

„Conectăm infrastructura dintre România și Republica Moldova. Vom putea consolida și mai tare legăturile dintre comunitățile noastre”, a declarat Costel Alexe.

Despre Podul de peste Prut la Ungheni:

  • 261,20 m lungime pod nou peste Prut
  • 2 benzi pe sens + trotuare
  • 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)
  • 8 m lățime parte carosabilă
  • 1 km lungime traseu
  • 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură
  • punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor.

„Ne ținem de promisiune și DezvoltamIasul DezvoltamRomania”, a transmis președintele CJ Iași.

Proiectul Podului peste Prut de la Ungheni a fost depus de România în cadrul programului Mecanismul pentru Interconectarea Europei (Connecting Europe Facility), cu o valoare de 16.486.604 euro, conform informațiilor pubicate în cadrul unui comunicat emis de Consiliul Județean Iași.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Bani irosit aiurea. De ce trebuie facute puncte de control frontiera daca RM urmeaza sa intre in UE ? Cine plateste din buzunarul propriu pt asta ?

    1. Pai e foarte simplu… nu se stie daca RM va intra in UE. Asta pentru ca toate sondajele (indiferent de cine le comanda si plateste) arata ca marea majoritate a populatiei NU DORESTE sa intre in UE, ci dimpotriva sa ramana in CSI. Deci iata motivul. In plus de asta chiar daca, sa presupunem (prin absurd) ca ar intra, neffind in spatiul Schengen tot se verifica actele (BI, CI, Pasaport… etc). Numai in spatiul Schengen circuli ca si cum ai circula la tine in tara, fara controale la frontiera. Insa cu intratul RM in UE, mai usor…. vin alegerile si rusofilii vor castiga in mod decisiv, dand majoritatea in Parlamentul RM.

  2. Ba ,,voi n-ati inteles un lucru : este un contract de proiectare, nu de EXECUTIE !
    Nu sunt tampiti Romanii sa bage bani ca sa treceti voi Prutul cu Lada ,sa faceti bsnita la Iasi !
    Intai sa dovediti ca meritati podul asta si apoi mai stam de vorba.
    Ca de poduri de flori ne-am saturat !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *