Actualitate

A început cel mai mare exerciţiu militar al anului, Defender Europe 2021

Publicaţia americană Military Times precizează că manevrele militare, parte a exerciţiului Defender Europe 2021, se vor desfăşura simultan în aproape 30 de zone de antrenament.

Ca parte a Defender Europe 2021, Statele Unite vor desfăşura o grupare militară de nivel divizie din Statele Unite în Europa, vor folosi echipamente militare din stocurile existente, apoi mutarea personalului și echipamentelor în zonele planificate pentru desfăşurarea manevrelor militare.

Exercițiul de anul trecut – Defender Europe 2020 – era planificat să fie cel mai mare exercițiu NATO din Europa din ultimii 25 de ani, dar a trebuit să fie redus ca dimensiune din cauza izbucnirii pandemiei COVID-19. Chiar și așa, forțele americane și aliate din Europa au reușit să efectueze unele dintre exercițiile planificate.
Manevrele militare cuprinse anul acest în exerciţiul militar Defender Europe 20201 se vor acoperi regiunea Balcanilor și a Mării Negre.

„În timp ce monitorizăm îndeaproape situația COVID, am dovedit că avem capacitatea de a ne antrena în siguranță în ciuda pandemiei. Indiferent de ce, națiunile noastre se bazează pe faptul că forțele noastre sunt gata să apere pacea", a declarat şeful Forţelor Terestre ale Armatei SUA dislocate în Europa, general-locotenent Christopher G. Cavoli.

Din cei 28.000 de militari, 2.100 sunt din Garda Naţională a Armatei SUA şi alţi 800 din cadrul Rezervei Forţelor Terestre Americane.

Scopul acestui amplu exerciţiul este angrenarea armatei americane pentru transportul unui număr mare de trupe şi echipamente, din SUA în Europa, şi pentru acţionarea interoperabilă în caz de conflict, alături de aliaţii NATO şi parteneri.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *