Justiție

A început evaluarea candidaților la funcții în CSP: Lista celor 18 candidați înscriși la concurs

Comisia „pre-vetting” a dat startul evaluării candidaților la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). 18 candidați înscriși în concurs, dintre care 17 procurori din cadrul Procuraturii Generale, procuraturilor teritoriale și celor de specialitate, dar și un reprezentant al societății civile, propus de Academia de Științe,vor fi supuși evaluării. Verificările sub aspectul integrității financiare și etice vizează o perioadă de 15 ani.

Comisia a transmis candidaților Declarația de avere și interese personale pentru ultimii 5 ani, pentru completare și depunere. Declarația include, de asemenea, lista persoanelor apropiate din sistemul judecătoresc, al procuraturii și în serviciul public. Neprezentarea în termen a declarației constituie temei pentru constatarea de către Comisie a nepromovării evaluării, transmite Ziarul Național.

În acest sens, ca urmare a nedepunerii declarației pentru 5 ani, Vasilie Stoinov, candidat la funcția de membru în CSP și procuror în cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, Oficiul Sud, nu a promovat evaluarea. Decizia Comisiei a fost transmisă astăzi candidatului și instituției responsabile de organizarea concursului, care, în acest caz, este Consiliul Superior al Procurorilor. Vasile Stoinov are la dispoziție 48 de ore să anunțe Comisia dacă acceptă sau se opune publicării deciziei motivate. În caz contrar, decizia se plasează pe paginile web ale CSP și Comisiei „pre-vetting”, în formă depersonalizată. Candidatul poate contesta decizia în termen de 5 zile de la data recepționării.

Noua componență a Consiliului Superior al Procurorilor urmează să fie aleasă de către Adunarea Generală a Procurorilor, din candidații care vor promova evaluarea Comisiei „pre-vetting”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *