Justiție

A încercat să introducă ilegal în R. Moldova preparate medicamentoase pentru a-și trata fratele. O femeie din Strășeni, condamnată la închisoare

O femeie din raionul Strășeni a fost condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare pentru o perioadă de probă de trei ani, după ce a încercat să introducă ilegal în Republica Moldova preparate medicamentoase pentru a-și trata fratele în vârstă de 58 de ani care este invalid de gradul II. Sentința a fost pronunțată astăzi de magistrații Judecătoriei Strășeni, scrie Deschide.md.

Astfel, potrivit materialelor cauzei, totul s-a produs în noiembrie 2021, când femeia a expediat din Israel în Republica Moldova un colet în care se aflau 150 de comprimate „Lorazepam”, un preparat medical ce conține substanțe psihotrope. Peste o lună, coletul a ajuns în țara noastră, iar fratele inculpatei a fost anunțat despre necesitatea de a se prezenta la oficiul poștal pentru a recepționa coletul. Ajuns la oficiul poștal, bărbatul a fost reținut de oamenii legii, care anterior au verificat și ridicat conținutul coletului.

La scurt timp în Republica Moldova a ajuns și sora bărbatului care, la fel, a fost reținută de autorități. Fiind audiată, femeia a declarat că a trimis coletul pentru tratamentul fratelui. În Israel, unde au fost procurate medicamentele, acestea se eliberează în bază de rețetă și sunt calmante. Ea a menționat că nu cunoștea despre faptul că acestea conțin droguri, dar și despre faptul că sunt interzise în țara noastră.

În cadrul examinării dosarului, la răspundere a fost tras și fratele inculpatei. Prin decizia instanței, ca și sora sa, bărbatul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu suspendare pentru o perioadă de probă de trei ani. Totodată, instanța a dispus nimicirea medicamentelor.

Sentința este cu drept apel la Curtea de Apel Chișinău în termen de 15 zile.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *