Internațional

A MURIT HUGO CHAVEZ. Preşedintele Venezuelei a pierdut lupta cu cancerul

"Am primit informaţia cea mai grea şi cea mai tragică pe care am putea-o anunţa poporului nostru. La ora 16.25 (22.55 ora României), astăzi 5 martie, a murit comandantul nostru preşedintele Hugo Chavez Frias", a declarat Maduro cu vocea gâtuită de emoţie, într-un anunţ televizat. "Armata naţională şi poliţia naţională au fost mobilizate pentru protejarea poporului nostru şi garantarea păcii", a mai declarat Maduro, fost şofer de autobuz şi sindicalist desemnat drept succesorul lui Chavez.

Cu numai câteva ore înainte de a anunţa decesul liderului venezuelan, autorităţile de la Caracas au acuzat, într-o reuniune de urgenţă pe tema stării preşedintelui, că boala sa a fost provocată de „duşmanii” lui Chavez. Într-un discurs televizat, vicepreşedintele Nicolas Maduro a declarat: "Vom demonstra că boala a fost provocată de duşmanii ţării".

"Aceste ore sunt cele mai grele prin care trecem de la operaţia din decembrie", a mai spus Maduro, referindu-se la starea de sănătate a lui Chavez.

Totodată, doi oficiali americani au fost expulzaţi din Venezuela, acuzaţi de conspiraţie.

Decesul lui Chavez, la vârsta de 58 de ani, vine la o zi după ce medicii cubanezi care l-au tratat au anunţat că starea lui de sănătate s-a agravat, din cauza unei infecţii respiratorii foarte puternice. Tot în ziua de 5 martie, însă cu 60 de ani în urmă, murea şi Stalin.

Hugo Chavez ar fi trebuit să depună jurământul pentru un nou mandat în luna ianuarie.

gandul.info

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *