Actualitate

A murit unul dintre cei mai influenți oameni ai Lumii. TEMPLIERII din toată lumea, în doliu

Prințul Regent Fontes a condus Ordinul în ultimii 58 de ani, adică din 1960, când a moștenit sabia de la tatăl său, reușind în această perioadă să trezească tradiții datând de 900 de ani (de altfel Ordinul consideră că suntem în anul 900 After Templars, adică numărătoarea a început în 1118, când primii cavaleri au ocupat Ierusalimul!) dar și să îl angreneze în activități de caritate și misionarism moderne.

Recunoscut de Napoleon Bonaparte în 1804 drept continuator al Ordinului Cavalerilor Templieri, convins, după ce a citit documentul „Cartea Transmiterii” (foto mai jos), OSMTH este acceptat de Națiunile Unite abia în 2001 ca organizație non-guvernamentală, iar din 2014 este consultant oficial.

Sousa Fontes a vizitat România de câteva ori mai ales după ce, în 2004, au fost ridicați la rang de cavaleri primii români. În statutul actual, acest ordin cavaleresc este deschis tuturor confesiunilor creștine, nu doar pentru catolici.

Totuși, în cei 58 de ani când Fontes a condus organizația, au avut loc mai multe scindări, în prezent denumirea de Templier fiind folosită de mai multe facțiuni.

Tot sub conducerea Prințului Regent au fost descoperite mai multe documente și artefacte legate de istoria cavalerilor templieri, cele mai multe fiind strânse într-o excepțională realizare editorială, care cuprinde o reproducere a Bulei papale de iertare a Templierilor.

Sursa: Evz.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *