Actualitate

A numi evenimentele care au loc pe drumul Lachin-Khankendi o blocadă este nerușinare

Tinerii care protestează pe drumul Lachin-Khankendi sunt mândria noastră. Zi și noapte, la temperaturi scăzute și geroase, ei sunt acolo, cerând dreptate și demonstrând încă o dată lumii ce calități înalte au reprezentanții tineretului azer. Separatiștii, după cum se spune, sunt la un pas de ei, angajați în răspândirea de informații absolut false în lume.

Președintele Ilham Aliyev a declarat acest lucru într-un interviu acordat canalelor de televiziune locale, relatează AZERTAG.
Aliyev a subliniat că nu se poate vorbi de o blocadă. Aproximativ patru sute de camioane cu forțe de menținere a păcii au trecut pe acolo.

“Bineînțeles, toate vehiculele care treceau de acolo, chiar și înainte de acțiunea actuală, erau sub control. De unde știam că vehiculele iraniene luau combustibil acolo? Am văzut acolo. Deși partea iraniană a încercat anterior să nege acest lucru. Au pus chiar și plăcuțe de înmatriculare armenești false pe mașinile iraniene, încercând să ne înșele la un nivel atât de primitiv”, a declarat președintele Ilham Aliyev.

Subliniind că obiectivul Azerbaidjanului nu este blocada, șeful statului a menționat că cererile noastre sunt corecte și echitabile: “Este necesară monitorizarea, inspecția, oprirea exploatării ilegale și vom reuși să le realizăm. Prin urmare, este pur și simplu nerușinat să numim evenimentele care au loc pe drumul Lachin-Khankendi o blocadă”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *