Social

A procurat mașină dintr-un salon auto, însă, la vamă, a aflat că este dat în căutare internațională

Un automobil a fost ridicat în punctul de trecere a frontierei Leușeni pe motiv că era dat în urmărire internațională. Proprietarul mașinii nu ar fi cunoscut acest fapt, precizând polițiștilor de frontieră că achiziționase automobilul într-un  salon auto din Chișinău.

Astfel, la sfârșitul săptămânii trecute, pentru formalitățile de control pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat un conațional în vârstă de 47 de ani. Acesta conducea un Renault Kadjar înmatriculat în Republica Moldova. În cadrul verificării actelor pentru automobil și procesării informației în baza de date a fost semnalat INTERPOL. Mijlocul de transport era anunțat în căutare de către autoritățile din Austria, din luna noiembrie 2022, informație confirmată de către Direcția Cooperare Polițienească Internațională a IGP, potrivit Oficial.md.

În declarații, șoferul a relatat că intrase în posesia mașinii în toamna anului 2021, procurând-o într-un salon auto din Chișinău, fapt ce nu poate explica căutarea acesteia prin INTERPOL.

Până la încheierea cercetărilor și luarea unei decizii legale, autoturismul a fost indisponibilizat pe teritoriul SPF Leușeni.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *