Social

A rămas fără banii nedeclarați și riscă sancțiuni. O pasageră care urma să ajungă în Turcia, documentată de oamenii legii

O pasageră, care urma să ajungă luni, 8 mai, în Turcia, este documentată de oamenii legii pentru tentativa de scoatere ilegală din Republica Moldova a unei sume de aproximativ 20.000 de dolari americani. Cazul a fost înregistrat în această dimineață pe Aeroportul Internațional Chișinău, anunță Serviciul Vamal.

Femeia a declarat inspectorilor vamali despre scoaterea din țară a unei sume de 20.000 de dolari americani. În timpul controlului, vameșii au depistat că de fapt pasagera de pe cursa „Chișinău-Antalya” intenționa să părăsească țara cu o sumă de bani de două ori mai mare decât cea declarată, potrivit Deschide.md.

„În cadrul efectuării controlului vamal, pasagera în vârstă de 52 de ani, însoțită de un copil minor, a declarat organului vamal în scris despre scoaterea din țară a sumei de 20000 dolari. Totodată, urmare a efectuării controlului fizic, au fost depistate mijloacele financiare în sumă totală de 39900 dolari”, se arată în comunicatul Serviciului Vamal.

Prin urmare, echivalentul a 20.000 dolari a fost restituit persoanei, iar mijloacele financiare nedeclarate au fost ridicate fiind pasibile confiscării speciale.

Persoana riscă să fie sancționată contravențional în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *